İTO’da Beyaz Liste’nin yeni dönem gündemi ne?

30.10.2026
A+
A-
İTO’da Beyaz Liste’nin yeni dönem gündemi ne?

İstanbul Ticaret Odası 21 No’lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi seçimlerinde dört liste yarıştı. Hakan Akdoğan liderliğindeki Beyaz Liste, oyların yüzde 90’ını alarak yeniden seçildi.

27 Ekim’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Ticaret Odası (İTO) meslek komiteleri seçimlerinde gayrimenkul sektörü temsilcileri, olumsuz hava koşullarına ve ulaşım zorluklarına rağmen sandık başına gitti. Hakan Akdoğan liderliğindeki Beyaz Liste, önceki dönemde elde ettiği oy rekorunu da aşarak seçimi kazandı.

Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan İTO 21 No’lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, destek veren tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Yeni dönemde 11 kişilik İTO 21 No’lu Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi’nde Hakan Akdoğan, Mustafa Hakan Özelmacıklı, Ömer Faruk Akbal, Sühran Aras, Ersoy Uygur, Serkan Şahin, Alper Demirtaş, Hasan Cephe, Nilüfer Kas, Uğur Akçadağ ve Sami Yavaş görev alacak.

“Bu güçlü destek, yılların emeğinin ve güvenin karşılığıdır”

Akdoğan, seçim başarısını şu sözlerle değerlendirdi:

“Olumsuz hava koşullarına rağmen sandık başına gelerek iradesini ortaya koyan tüm meslektaşlarımıza ve Beyaz Liste’ye yüzde 90 gibi tarihi bir destek veren seçmenlerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz bu rekor başarı; yıllardır ortaya koyduğumuz emeğin, ürettiğimiz projelerin ve sektörümüz adına yürüttüğümüz kararlı çalışmaların en kıymetli karşılığıdır.

Bu büyük seçim başarısı, bize duyulan güvenin ve inancın yanı sıra bizden beklentilerin de ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun bilincindeyiz. Bu güvenin karşılığını vermek ve sektörümüzü daha ileriye taşımak için aynı azim ve kararlılıkla, var gücümüzle çalışacağız.”

Yeni dönemin önceliklerini açıkladı

Yeni dönemde katılımcı bir anlayışla sektörün öncelikli sorunlarının çözümüne odaklanacaklarını belirten Akdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İlan portallarındaki fahiş fiyat artışlarına karşı üst sınır getirilmesi, yetki belgesiz faaliyetlerin önlenmesi ve haksız rekabetle etkin mücadele edilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

EİDS ve Güvenli Ödeme süreçlerinde emlak işletmelerinin karşılaştığı uygulama sorunlarının çözülmesi için ilgili kurumlar nezdindeki girişimlerimize devam edeceğiz. Değer barışı ve tapu harcı indirimi taleplerimizin güçlü biçimde takipçisi olacağız.

Eğitim, dijitalleşme ve mesleki standartların geliştirilmesine yönelik projelerimizle meslektaşlarımızın yetkinliklerini artırmayı ve sektörümüzde hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Meslektaşlarımızın görüş ve önerileriyle şekillendireceğimiz çalışmalarımızı somut kazanımlara dönüştürmek için hep birlikte çalışacağız.

22. dönemin iş dünyamıza, sektörümüze ve mesleğimize hayırlı olmasını diliyorum. Birlikte çalıştık, birlikte başardık, birlikte devam ediyoruz!”