Samsung Bespoke AI Serisinin akıllı ev deneyimleri Samsung House’da tanıtıldı

10.05.2024
A+
A-
Samsung Bespoke AI Serisinin akıllı ev deneyimleri Samsung House’da tanıtıldı

 

Samsung Electronics, gelişmiş bağlantı ve yapay zeka özelliklerine sahip yeni Bespoke AI Serisini, Samsung House’da düzenlenen etkinlikte tanıttı. Etkinlikte, Bespoke AI Serisinin yapay zeka ve gelişmiş SmartThings bağlantı özellikleriyle zenginleşen akıllı ev deneyimleri tanıtıldı.

Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Samsung’un “Herkes için Yapay Zeka” yaklaşımı, SmartThings ekosisteminin IoT (Nesnelerin İnterneti) tabanlı gelişmiş bağlantı ve otomasyon özellikleri ve Bespoke AI Serisinin akıllı bağlantı, akıllı evde yaşam ve ev yönetimi ve çevreye duyarlı enerji tasarruf özellikleri tanıtıldı. Etkinlikte basın mensuplarına bir sunum yapan Mert Gürsoy’a tasarımcı Mahmut Kefeli eşlik etti. Konuklar, Bespoke AI Serisinin yapay zeka (AI) ve daha gelişmiş ekosistem bağlantı özellikleriyle yepyeni bir boyut kazanan akıllı ev konforunu yerinde deneyimleme olanağı buldu.

Samsung, mobilde olduğu gibi beyaz eşyada da yapay zeka öncüsü

Samsung Electronics’in “Herkes için Yapay Zeka” vizyonunun gelişiminden bahsederek, şirketin benzersiz kullanıcı deneyimleri sunmak amacıyla yapay zeka teknolojilerine uzun zamandır yatırım yaptığını vurgulayan Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, şunları söyledi: “Samsung olarak Herkes için Yapay Zeka vizyonumuzu 3 ana başlıkta ele alıyoruz: Toplum için AI, ürün için AI, deneyim için AI. Bu üçlü yapı, yapay zekayı ürünleri ve deneyimi iyileştirmenin yanında topluma katkı sağlamak için kullanma yaklaşımımızı ifade ediyor. Yapay zeka, ürünlerimizi hem daha akıllı ve kullanışlı hale getiriyor hem de kullanıcılarımıza zaman ve enerji tasarrufu sağlayan kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor. Gelecekte, yapay zeka teknolojisinin beyaz eşya sektöründeki yenilikleri daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz ve Samsung olarak bu inovasyonların merkezinde olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Bespoke AI Serisi gelişmiş bağlantı ve ev yönetimi özellikleriyle öne çıkıyor

Dahili Wi-Fi, dahili kameralar, yapay zeka çipleri ve SmartThings uygulaması uyumluluğuyla en yeni Samsung Bespoke AI Serisi ev aletleri, gerçek anlamda akıllı bir evin temelini oluşturan ileri seviye özellikler ve daha gelişmiş ekosistem bağlantı özellikleri sunuyor. Bespoke AI Serisinde kullanılan ileri ve en yeni teknolojilerin amacıysa ev işlerine ayrılan zamanı ve kullanılan enerji miktarını azaltarak evde yaşamı daha pratik ve çevreci hale getirmek olarak açıklanıyor.

Lansman etkinliğinde Samsung’un akıllı ve yapay zeka entegrasyonlu SmartThings ekosisteminin Çoklu Cihaz Deneyimlerini hangi biçimlerde sunduğunu ve Bespoke AI Serisiyle gelen yenilikleri ve temel özellikleri anlatan Mert Gürsoy, “Günlük zorlukları azaltan çeşitli yapay zeka kullanıcı senaryolarımız var ve bu yıl daha fazlasını geliştirmeyi planlıyoruz. Bespoke AI Serisinde, genel kullanıcı deneyimini ileriye taşıyan daha sezgisel ve daha bağlantılı bir ekosistemle karşınızdayız. Ekran üzerinden evdeki ekosistem cihazlarına bağlanmak ve bunları yönetmek mümkün oluyor. Bu şekilde ev aletlerinin kullanılma biçimini köklü bir dönüşüme uğratıyoruz” dedi.

SmartThings’in AI Enerji Modu, enerjiden tasarruf ve çevreci kullanım olanakları sunuyor

SmartThings’in yapay zeka destekli enerji tasarrufu özelliklerine vurgu yapan Gürsoy, Bespoke AI Serisinin sunduğu SmartThings AI Enerji Modu’nun kullanıcılar açısından faydasını şöyle açıkladı: “SmartThings Energy’nin AI Enerji Modu, Enerji Ödül Programı, Optimize Zamanlama ve Şarj gibi ayarları sayesinde enerji tasarrufu çok daha kolay hale geliyor. Örneğin, yeni enerji tasarruflu çamaşır makinesi serisi, A sınıfı gereksinimden %40’a kadar daha az enerji tüketecek şekilde üretildi ve AI Enerji Modundan yararlanarak günlük yaşamda %70’e varan ek enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Bu sayede kullanımdan kaynaklı çevresel etkiyi azaltırken, aynı zamanda tüketiciler nezdinde de bütçe dostu bir kullanımın önünü açıyoruz. Bu şekilde, doğrudan ürünlerimizle toplumsal bir etki yaratmayı amaçlıyoruz.”

 

Tasarımda Samsung’un çizgileri ve özelleştirme seçenekleri ön planda

Etkinlikte ayrıca, Bespoke AI Serisinin sade ve uyumlu tasarım unsurlarının yanı sıra, farklı zevklere hitap eden, evlerin dekorasyon tarzına uygun özelleştirme seçenekleri de tanıtıldı. Etkinlikte söz alan Escapefromsofa kurucu ortağı Endüstriyel Tasarımcı Mahmut Kefeli, tasarım ve yapay zeka teknolojileri üzerine konuştu. Yapay zekanın kullanıcı verilerini analiz ederek kişisel zevklere ve ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş iç mekan tasarımları sunabileceğinden bahseden Kefeli, yapay zeka ve tasarımın bir arada kullanımının önemine dikkat çekerek, “Mimarlar ve iç mimarlar olarak tasarımlarımızı yaparken beyaz eşya tarafında da tasarım kalitesi ve marka algısına dikkat ediyoruz. Teknolojinin ve yapay zekanın tasarıma entegre edilmesi önemli. Samsung bu noktada doğru adres,” diye konuştu.

Lansman etkinliği kapsamında yapılan sunumların ardından konuklar, Samsung House’da özel olarak hazırlanan ev ortamında Bespoke AI Serisinin vadettiği akıllı ev özelliklerini yerinde deneyimledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.