DOMOTEX 140 ülkeden yaklaşık 18 bin ziyaretçiyi bir araya getirdi

25.01.2024
A+
A-
DOMOTEX 140 ülkeden yaklaşık 18 bin ziyaretçiyi bir araya getirdi

Almanya’nın Hannover kentinde her yıl düzenlenen, halı ve zemin kaplamaları alanında dünyanın en büyük ihtisas fuarı DOMOTEX, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonuyla sektörün geleceğine ışık tuttu. Firmalara iş birliği için zemin hazırlamasının yanı sıra sektörün yeniliklerine de ev sahipliği yapan fuarda 60 ülkeden yaklaşık 1.000 katılımcı firma, ziyaretçilerle yenilikçi ürünlerini buluşturdu.

 

Global halı ve zemin kaplamaları fuarı DOMOTEX, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonuyla bir kez daha sektörde iş birliklerine zemin hazırlama, trendler ve yenilikler konusundaki gücünü ortaya koydu. DOMOTEX’in bu yıl gerçekleşen organizasyonundaki ziyaretçilerin yüzde 71’i Almanya dışındaki ülkelerden geldi. Yenilikleri incelemek üzere gelen ziyaretçilerin yüzde 65’i Avrupa’dan, yüzde 18’i Asya’dan, yüzde 9’u Amerika’dan, yüzde 4’ü Orta Doğu’dan ve geri kalan kısmı da Afrika ve Avustralya’dan gelerek fuarı ziyaret etti. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DOMOTEX Global Direktörü Sonia Wedell-Castellano, “DOMOTEX sadece halı ve zemin kaplamaları sektörünün küresel buluşma alanı değil aynı zamanda pozitif enerjisi ve uluslararası yapısı sayesinde tüm halı ve zemin kaplamaları sektörlerinin de merkezi” dedi.  4 gün boyunca fuarda 140 ülkeden yaklaşık 18.000 ziyaretçinin, 60’tan fazla ülkeden yaklaşık 1.000 katılımcıyla bir araya geldiğinin altını çizen Wedell-Castellano, “”Bu yıl fuara ülke sayısı bazında en yüksek katılım gerçekleşti. Bu ülkelerden gelen karar vericilerin, 170’i ilk kez fuarı ziyaret etmiş olup, sergilenen yeni ürünler ile en son trendler hakkında bilgi edinmek ve yeni iş bağlantıları kurmak üzere Hannover’de bulunmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

 

DOMOTEX görülmeye değerdi

DOMOTEX’in bu yılki versiyonu tüm katılımcılara, ilham verici özel sergiler, konferanslar, canlı sunumlar ve ödül törenleri ile sayısız ağ kurma fırsatı sundu. Fuar bir kez daha sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi mega trendlerine odaklandı. Ziyaretçiler, özellikle Salon 23’teki THE GREEN COLLECTION alanında FLOORED BY NATURE ana temasını deneyimleme fırsatı buldu.  Ziyaretçiler bu özel serginin ikinci yılında, bir kez daha sürdürülebilir ve çevre dostu ürünlerin olağanüstü sunumlarını, raumprobe | Materialbank tarafından sürdürülebilir malzemelerin dokunsal bir sunumunu ve Alman Zemin Sistemleri Araştırma Enstitüsü (TFI) Aachen’ın en son araştırma projelerini dinleme fırsatı buldu. Sürdürülebilirlik odağı, katılımcıların ürün yelpazelerine de yansıdı. Salon 23’teki DOMOTEX on Stage’de mimarlık, iç tasarım, vasıflı meslekler, dernekler, ticaret ve trend gözlemcileri sektördeki en son gelişmeleri ve trend konuları sunma fırsatı buldu. Fuarda konuşulan bir diğer önemli konular arasında vasıflı işçi açığı ve işyeri kültürü de yer aldı. Konferans programı, RETAILERS’ PARK alanındaki forumlar, Mood Spaces ve Halı Tasarım Ödülleri ile tamamlandı.

 

DOMOTEX duvarlar ve tavanları da kapsayacak şekilde dikeye yöneliyor

DOMOTEX’te duvar ve tavan ürünleri ilk kez Salon 19 ve 20’deki yeni ‘RETAILERS PARK’ alanında sergilendi. DOMOTEX Küresel Direktörü Wedell-Castellano, gelecekte fuarın portföyünü iç dekorasyona yönelik daha fazla ürünü içerecek şekilde genişletmeyi hayal ettiklerini belirterek, fuar çerçevesinde yaptıkları ziyaretçi anketinde, her üç katılımcıdan birinin yeni özel alanla ilgilendiğini ortaya koyduğunu vurguladı.  Castellano, portföy genişletme çalışmaları hakkında şunları söyledi: ”Perakendecilerden zanaatkârlara ve mimarlara kadar tüm ziyaretçilerimiz, tutarlı bir iç tasarım oluşturmak için mekânları bir bütün olarak değerlendirmek zorunda. Bu nedenle DECOR UNION ve MEGA Gruppe ile çalışarak boyalar, vernikler, duvar kağıtları ve daha fazla iç cephe kaplamasını dahil ettik ve prömiyer şimdiden büyük bir başarı elde etti. DECOR UNION ve MEGA iş birliğiyle düzenlenen yeni iç cephe kaplamaları özel alanı, ticaret ve zanaat sektörü için gerçek bir değer sunuyor.”

 

Ziyaretçiler, sektörün yönünü öğrenmek için DOMOTEX’teydi

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan European DIY Retail Association (EDRA) İletişim Direktörü Oliver Ginestier, zemin kaplamaları dünyasının yeniden canlı bir atmosferde buluştuğunu görmekten çok memnun olduğunu belirtirken, fuarın bu yılki organizasyonunda birçok tedarikçinin yanı sıra birliğin birçok üyesiyle de tanışma fırsatı bulduğunu ifade etti. GEIGER Genel Müdürü Martin Geiger, zemin kaplama pazarı hakkında genel bir fikir edinmek için uzun yıllardır dünyanın önde gelen fuarına katılım sağladığını belirterek, şunları söyledi, “Katılımcı sayısındaki artıştan özellikle etkilendim. Pandemiden sonraki ikinci yılında fuar şimdiden önemli ölçüde büyüdü. Bu da DOMOTEX’in sektörümüz için taşıdığı önemi gösteriyor” dedi. Toronto merkezli iç tasarım şirketi Elte’nin Başkanı ve Baş Ürün Sorumlusu Jamie Metrick ise kapsamlı pazar genel görünümünü takdir ettiğini belirterek, “DOMOTEX’te önemli küresel iş ortaklarımız ve potansiyel tedarikçilerimiz ile tanıştım. Sektördeki en son trendler ve gelişmeler hakkında bilgi edindim” sözleriyle fuar hakkındaki görüşlerini aktardı.

 

Sektör katılım ve ziyaretçi kalitesinden memnun

Paulig’in Hissedarı ve Yönetici Ortağı Theresa Paulig, DOMOTEX’in yeni ürünleri küresel bir kitleye tanıtmak için mükemmel bir fırsat sunduğunu söyledi. Paulig izlenimlerini şu sözlerle ifade etti: ” Firma olarak tek başımıza seyahat ederek tüm ürün yelpazemizi uluslararası alanda tanıtmak zor. DOMOTEX’te kısa bir süre içinde mevcut müşterilerimize tüm yeniliklerimizi sergiledik, ilişkilerimizi derinleştirdik ve dünyanın dört bir yanından yeni müşterilerle temas kurduk. DOMOTEX’i bizim için eşsiz kılan da bu özelliği.”

 

Floorify İhracat Müdürü Cathérine Vandepoel; “DOMOTEX’e katılmamızın ana nedeni özellikle Almanya, Birleşik Krallık ve Doğu Avrupa’ya ihracatımızı artırmaktı. İlk ve ikinci gün bizim için zaten mükemmeldi ve katılma kararımızdan dolayı mutluyuz. DOMOTEX ziyaretçilerinin sayısı, kalitesi ve uluslararası niteliğinden memnunuz” dedi.

Fuara katılan firmalardan Kronoflooring GmbH’nin Genel Müdürü Markus Oberbauer de, “Çok sayıda müşteriye ulaşmaktan oldukça mutluyuz, DOMOTEX 2024 bizim için büyük bir başarıydı. Çok memnun kaldık. Tüm büyük müşterilerimiz buradaydı ve uluslararası katılım özellikle yüksekti. Toplamda, yeniliklerimiz ve yeni lojistik konseptimizle ilgilenen yaklaşık 500 farklı müşteri grubunu standımızda ağırladık” dedi.

 

Rostock merkezli mimarlık ofisi MZ Architektur Meier + Zeug‘un iç mimarı Sophie Berger, “DOMOTEX’e ilk kez katılıyorum ve gerçekten çok etkilendim. Mood Spaces günlük çalışmalarım için çok fazla ilham kaynağı sundu” dedi. Berger, fuarın ayrıca “kalıpların dışında” düşünmesine ve kısa sürede yeni zemin kaplamaları çözümleri ve tedarikçileri tanımasına olanak sağladığını belirtti.

 

Bünenmann & Collegen‘de mimar olan Merle Queisner, canlı etkinliğin önemini şu sözlerle  vurguladı: “DOMOTEX’te sadece halı ve zemin kaplamaları hakkında ayrıntılı bilgi almakla kalmayıp, ürünlerin kalitesini de ilk elden deneyimleyebildim. Yüzeye yakından bakma, dokunma ve hissetme fırsatı buldum. Bu deneyimi dijital ortamda yaşamak mümkün değil.”

 

Hannover’deki bir sonraki DOMOTEX – Carpets & Rugs fuarı 16-19 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.