Türkiye’nin ilk ticari şehircilik fuarı KASTEXPO bu hafta açılıyor

11.12.2023
A+
A-
Türkiye’nin ilk ticari şehircilik fuarı KASTEXPO bu hafta açılıyor

Kastamonu iş dünyasının buluşma arenası olacak KASTEXPO (Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı), 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 3. salonda inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirecek. Türkiye’nin İlk Ticari Şehircilik Fuarı Kastexpo’ya bu yıl; Gana, Fildişi, Senegal, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Togo, Uganda, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Çad, Nijerya ve Sudan’dan iş insanları alım heyetleri gelecek. Bu ülkelerden gelen iş insanları ile ülkemiz sanayicileri arasında B2B eşleştirmeler ile katılımcı firmaların daha fazla iş birliği yapması amaçlanıyor. Fuar, T.C.Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile başlayacak…

Kastamonu Sanayici ve İş adamları Derneği ve KASİAD Vakfı tarafından düzenlenecek olan KASTEXPO’ dan elde edilen gelirler, eğitime ve öğrencilere destek olan KASİAD Vakfı’na aktarılacak.  Bu yönüyle KASİAD, eğitime verdiği önemi bir kez daha göstererek, fuarın amacının sadece ticaret değil, topluma fayda sağlamak olduğunu vurgulayacak. Fuar ile birlikte; KASİAD üye firmaları arasındaki ticaret hacmi de 15 milyar dolarlık sermayeden oluşurken, üyelerin küresel pazarda rekabet edebilirliğini daha da artırmak hedefleniyor.

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarının buluşma arenası olan Kastexpo İhtisas Fuarı, Kasiad Vakfı bünyesinde kurulan bir fuar olup, fuarın tüm gelirleri ile her yıl 3 bin öğrenciye burs veriliyor. Kasiad Vakfı, yetişmiş kalifiye gençlerimizin beyin göçü ile yurt dışına gitmelerine alternatif olarak daha iyi şartlarda çalışma ve istihdam edilmeleri ve eğitimlerinin sonunda sanayi sektörünün çeşitli iş kollarında istihdam edilmelerini amaçlıyor. 

İçdaş, Çolakoğlu Metalürji, Arslan Alüminyum, Dalgakıran, Esan Akü, Cangüller Treyler, Tuğ Çelik gibi Türkiye’nin önde gelen Enerji, Maden, Makine, Otomotiv, Metal, Savunma, Denizcilik, Yapı Lojistik, Bilişim sanayi kuruluşları ile birlikte 90 katılımcı ile 13-16 Aralık tarihinde ziyaretçilere açık olacak.

13-16 Aralık tarihleri arasında KASTEXPO’ yu destekleyen kuruluşlar arasında ise; KASİAD Vakfı, KASİAD Derneği, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kastamonu Valiliği ve Perge Fuarcılık yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.