Mahmut Sefa Çelik: Hedefimiz Marmaris’i sağlık ve kış turizminde önemli bir konuma taşımak

26.02.2024
A+
A-
Mahmut Sefa Çelik: Hedefimiz Marmaris’i sağlık ve kış turizminde önemli bir konuma taşımak

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızıbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis, bölge halkının istihdamına katkı sağlarken tatilde sağlığa yatırım yapanların da tercihi olacak.

Berrak denizi, kumları ve doğal güzelliğiyle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden olan Marmaris, Kızılbük GYO’nun İçmeler bölgesindeki yatırımlarıyla önümüzdeki dönemde kış turizminde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

“Sağlıklı yaşam konseptli tatil anlayışı yükseliş trendi gösteriyor”

Son yıllarda sağlık turizminde de önemli yatırımlar yapıldığını ve bu alanın daha çok sahiplenilmesi gerektiğini ifade eden Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik; “2024 yılında sağlık turizminin yaratacağı katma değerin 3 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Sektörde sadece teşhis ve tedavi değil, sağlıklı yaşam konseptli tatil anlayışı da yükseliş trendi gösteriyor. Tesisimizde misafirlerimizle buluşturacağımız Kızılkum’dan çıkan termal su zengin mineral değeri ile birçok rahatsızlığa iyi gelecek şifalı kaynaklardan biri olarak görülüyor. Adını meşhur ve şifalı içme suyu kaynaklarından alan İçmeler bölgesinde yer alacak olan projemiz Kızılbük Thermal Wellness Resort ile Marmaris’i sağlık turizminde de önemli bir konuma taşıyacağız” dedi.

“Doğal minarelli su kaynağımızı Kızılbük misafirlerinin kullanımına sunacağız”

Kendi ruhsatlı sahalarından çıkarttıkları doğal mineralli su kaynağını tesisin birçok bölümünde konumlandıracaklarını söyleyen Çelik; “Doğal minarelli su kaynağımızın, içeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum, magnezyum değerleri oldukça yüksek. Bu su kaynağını tesisimizin birçok bölümünde konumlandıracağımız su pınarlarından sadece Kızılbük misafirlerinin kullanımına sunacağız. Vadi Suyu olarak adlandırdığımız mineralli su kaynağımız sondaj veya benzer arama metotlarıyla ulaştığımız bir kaynak değil. Doğal/kendiliğinden yer yüzüne çıkan bir kaynak. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından zengin olan suların düzenli olarak tüketilmesi; kalp ritminin sabit kalmasına, kardiyovasküler hastalıkların azalmasına ve kemiklerin güçlenmesine destek oluyor. İnsan vücuduna böylesine pozitif etkileri olan doğal minarelli suyun tesisimizde olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

“Bölgede 4 mevsim turizmin önünü açacağız”

Marmaris’i; deniz, kum, güneş ile özdeşleşen turizm anlayışından ileriye götüreceklerini ifade eden Mahmut Sefa Çelik; “İçmeler bölgesi, şifalı doğal yeraltı suları ile dikkat çeken bir lokasyon. Yüzyıllar önce bölgedeki termal sular birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış. Bu kıymetli termalleri bugün projemizle birlikte duyurmaya öncülük edeceğiz. Böylece bölgede 4 mevsim turizmin de önünü açacağız.

Bölgenin ilk nitelikli termal kaplıca hizmeti

Kızılbük Thermal Wellness Resort içerisindeki SPA merkezi ile misafirlerine thalasso terapiden Türk hamamı ve termal havuzlara kadar pek çok farklı hizmet sunacaklarını aktaran Mahmut Sefa Çelik; “Yalnızca İçmeler’de değil Muğla’daki en büyük SPA merkezine sahip olan Kızılbük Thermal Wellness Resort, bu yönüyle de ilimizin SPA turizmine katkı sağlayacak. Projemizle bölgenin ilk nitelikli termal kaplıca hizmetini sunacağız. Bu sayede bölgeyi sadece 6 ay değil yılın 12 ayı hareketlendirecek, özellikle yerli turistler için cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Tatilde sağlığına yatırım yapmak isteyenlerin yeni adresi

Kızılbük Thermal Wellness Resort SPA merkezi, içerisinde bulunan thalasso terapi, mud – resul terapi, vichy shower-hidromasaj ve hamam alanlarıyla her biri vücuda farklı faydalar sağlayan hizmetler sunarak, tatilde sağlığına yatırım yapmak isteyenlerin yeni adresi olacak. Tesis ayrıca; deniz ve orman manzaralı sonsuzluk havuzu, sağlık kaynağı termal havuzlar, talassoterapi havuzları, Türk hamamı, sauna, buhar odası, buz çeşmesi, şok havuzlar, şok duşlar, jakuzi, masaj odaları, sıcak taş yataklar, macera duşları, yoga, yüz/vücut bakım odaları, dinlenme alanları ve vitamin barları ile konuklarına arındırıcı ve yenileyici bir tatil sunacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.