Akar Yapı konut projeleri, ulaşılabilir fiyatlarla yeni fırsatlar sunuyor

11.01.2024
A+
A-
Akar Yapı konut projeleri, ulaşılabilir fiyatlarla yeni fırsatlar sunuyor

İnşaat, gayrimenkul ve konut sektörü 2024 yılına umutla bakıyor. Her ne kadar 2023 yılında istenilen satış grafiği yakalanamasa da yeni yılda çözülmesi beklenen finansman problemi ve bekleyen alım talebinin devreye girmesi ile satışların yükseleceği, konut sektörünün hareketlendiği bir yıla girileceği belirtiliyor. Değerlendirmelere göre, konut piyasasındaki yavaşlamaya konut finansmanına erişimin zorlaşması ve konut fiyatlarındaki artış önemli ölçüde etkili oldu.

2024 Yazına Doğru Konut Satışları Canlanabilir

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen 2024 yılının ikinci yarısından itibaren bu dengenin emlak yatırım sektörü lehine değişebileceği, konut üreticisi ile alıcıların daha sık bir araya gelebilecekleri ifade ediliyor. Ayrıca özellikle büyükşehirlerde göç alımlarıyla artan nüfus sayısı, riskli yapılara ilişkin kentsel dönüşüm süreçlerinin daha hızlı gerçekleşecek olması da yine konuta talebin artmasına yol açabilir.

Figen Akar: “Konut Sektörü, Türkiye Ekonomisinin Lokomotifi; Canlanma Bekliyoruz”

Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut üreticisi olarak 2024 yılına umutla baktıklarını belirterek, ancak alıcıların konutla daha kolay buluşabilmeleri için bazı adımların atılması gerektiğini vurguladı: “2023 yılı konut üretenler için de konut almaya çalışan yatırımcılar için de çok iyi geçti denemez. Birçok faktör üretimi de alımı da olumsuz etkiledi maalesef. Yüksek faiz oranları, enflasyon, döviz kurları, artan inşaat maliyetleri, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi nedenler satışlara olumsuz yansıdı. Konut sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve istihdam kaynağı olan bir sektör… Bu sektörün canlılığını koruması, hem ekonomik büyüme hem de sosyal refah açısından önemlidir. Bu nedenle, konut sektörünün karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için acil ve etkin adımlar atılması çok önemli.”

Figen Akar: “Yeni Projelerimizi En Uygun Koşullarla Sunuyoruz”

Konut sektörünün içinde bulunduğu zorlu sürece rağmen, kaliteli, konforlu ve uygun fiyatlı konutlar üretmeye ve müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ettiklerini belirten Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, “Sektördeki rekabet gücümüzü artırmak ve yeni projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İmkanı olan, konut almayı düşünenler bence fazla beklemesin önerilen fırsatları değerlendirsinler. Akar Yapı olarak Konut sektörünün geleceğine inanıyor ve güveniyoruz. O yüzden projelerimize hiç ara vermedik. Aksine yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin konut sektöründe hak ettiği yere gelmesi için, devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir vizyon ve strateji belirlemesi ve el ele vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede, konut sektörü hem ülke ekonomisine hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesine katkı sağlayacaktır.”

İstanbul Anadolu Yakası’nın Gözde Projesi: “YAKAPARK”

Gayrimenkul ve finans sektöründeki köklü tecrübelerini tek bir çatı altında birleştiren Akar Yapı, güvenilir, depreme dayanıklı, sağlam ve ayrıcalıklı yaşam alanlarına sahip projelerine hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’un her iki yakasında geliştirdiği projeleriyle şehrin mimari dokusuna yenilikçi bir yaklaşım tarzı kazandıran Akar Yapı, Anadolu yakasının yükselen ilçesi Kartal’da, Aydos Ormanları’nın yanı başında depreme dayanıklı olarak inşa ettiği Yakapark Projesi ile yatırımcılara güvenli, huzurlu bir yaşam alanı vaat ediyor.

YAKAPARK, Alıcıların Lokasyon Arayışlarına Son Veriyor

Yakapark projesi, balkonlu, ferah daireleri ile şehir merkezine yakın ancak gürültüsünden uzak kalmak isteyenleri mahalle konseptiyle buluşturuyor. Proje, yağmur sularının arıtılması ve güneş enerjisi sistemleriyle doğa ile dost bir yaklaşım, sosyal donatıları ile de huzurlu bir yaşam alanı sunuyor. Yakapark projesi metroya yürüyüş mesafesinde, AVM, okul ve hastane gibi önemli noktalara yakın konumuyla yatırımcıların merkezi lokasyon arayışlarına yanıt veriyor. Geniş sosyal donatı alanlarıyla da yatırımcıların doğanın içinde izole yaşam beklentilerini karşılıyor.

Doğa ile İçiçe, Şile’nin Yıldız Projesi: “AKAR FOREST”

Akar Yapı, 12 villadan oluşan Akar Forest projesiyle doğayla iç içe ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor. Akar Forest Projesinde 6 tanesi 3 katlı tripleks ve 4+2 daire tipinden meydana gelen villalar, diğer 6 tanesi ise 2 kattan oluşan 3+1 daire tipinden meydana gelen villalar olarak tasarlandı. Her villaya özel 300 m2 bahçe peyzaj alanı bulunan projede, ortak havuz alanı, fitness alanı, her dairenin kendisine ait otopark alanı, sosyal alanları, gezi alanı ve özel güvenlik hizmeti de yer alıyor. 6.714 metrekare arazi üzerine inşa edilecek ve 12 seçkin ailenin yaşayacağı Akar Forest Projesi, sınırlı sayıda kaliteli yaşam konsepti çerçevesinde tasarlandı. Projede yer alan dubleks ve tripleks villalar orman manzaralı teraslarıyla benzersiz bir deneyim vaat ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.