Erden Timur: ‘Ev satın alma talebi organik ancak fiyatla buluşamıyor bu sebeple yatırım arsaya kayıyor’

08.12.2023
A+
A-
Erden Timur: ‘Ev satın alma talebi organik ancak fiyatla buluşamıyor bu sebeple yatırım arsaya kayıyor’

Gayrimenkul sektörünün önde gelen oyuncularından Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde talebin barınma kaynaklı, tamamen organik olduğunu ancak arzın azaldığını belirtti.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen oyuncularından Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde talebin barınma kaynaklı, tamamen organik olduğunu ancak arzın azaldığını belirterek, fiyatlarda yukarı gittiği için mevcut talebin de fiyatla buluşamadığını söyledi. Bu sebeple yatırımlarını yine gayrimenkulde değerlendirmek isteyenlerin, daha ulaşabilir fiyatlara arsa yatırımlarını tercih ettiğine dikkat çeken Timur, “Arsa toplam gayrimenkul satışının yüzde 60’ı olmuş. Bu sene aşağı-yukarı 1 milyon 200 bin konut satışıyla tamamlanacak ve 1 milyon 400 bin seviyelerinde ise arsa satışı olacak.” dedi.

 

Gaziantep’te iş dünyasının önde gelen isimlerinin de katılımı ile ilki düzenlenen Nef Yatırım Sohbetleri’nde konuşan Timur, Nef’in de 2 sene önce bu durumu öngörerek enflasyon ortamında Nef Arsa’yı oluşturduklarını kaydetti. “Şu an yurt içinde yapıyoruz, ancak yurt dışında da Nef Arsa’yı yapacağız. Türkiye olmak üzere 6 ülkede yatırımlar yapıyoruz. Ama markalı arsayı ülkemizde geliştiren firma olduk ve çok da güzel bir ilgi var. İnsanlara ayrıca enflasyondan koruma olarak bir vesile de oluşturmuş olduk. Bunun daha sistemli daha denetlenebilir olması gerekiyor. İnşallah denetleme ve sistem konusunda gelişim kat edecek sektör, tüketiciler içinde daha güvenilir olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Nef Yatırım Sohbetleri, tüm Türkiye’ye yayılacak

 

Timur, Nef Yatırım Sohbetleri’nin de tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediklerini belirterek, “Bu anlamda kentlerde, sanayicilerle, iş insanlarıyla toplantılar organize ediyoruz. İnşallah faydalı olacaktır ve insanlarda genellikle faydalarını görüyor. Bunu yaymayı düşünüyoruz.” dedi. Tük ekonomisinin ve dünyanın gittiği yönü, farklı farklı şehirlerde anlatmayı sürdüreceklerini de kaydetti.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.