IDA 2023’ten BAB Architects’e iki ödül birden

10.02.2024
A+
A-
IDA 2023’ten BAB Architects’e iki ödül birden

BAB Architects, Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesiyle uluslararası mimarlık ve tasarım ödülü International Design Awards (IDA) 2023’te “Ofis İç Mekanları” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde “Silver” ödüllerine layık görüldü.

 

Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında mimari, iç mimari ve set tasarımı projelerine imza atan Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beş liderliğindeki BAB Architects, Anadolu Ajansı için açık ofis konseptiyle tasarladığı Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesiyle International Design Awards (IDA) 2023’te “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde “Silver” ödüllerine layık görüldü.

 

Dünya çapında akıllı ve sürdürülebilir çok disiplinli tasarımların önemini vurgulamak amacıyla 18. kez düzenlenen International Design Awards 2023’e bu yıl dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda proje başvurdu. Yarışma bünyesinde finale kalan projeler, “Mimari Tasarım”, “İç Mimarlık”, “Grafik Tasarım”, “Moda Tasarımı” ve “Ürün Tasarımı” ana disiplinleri altında farklı alt kategorilerde yarıştı.

 

International Design Awards 2023‘te “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde iki ödül birden kazanan Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesi, üç bodrum kat, zemin kat ve 12 normal kat olmak üzere toplam 15.000 metrekare inşaat alanına sahip. Yapının tüm iç mekan tasarımlarını ve kontrolörlüğünü gerçekleştiren BAB Architects, projenin iç mimari konseptini oluştururken, tasarım, mimari planlama ve çözümlerini kapsayan teknolojik ve altyapısal konular dahil olmak üzere kurumun prestijini ve yenilikçi vizyonunu da yansıtmayı amaçlamış.

 

Üst yönetim katında kullanılan açık gri tonları ve Amerikan ceviz mobilyalar, projenin modern atmosferini belirleyen sofistike bir arka plan oluşturmuş. BAB Architects, yönetim odalarını çevreleyen “cam fanus” adlı eliptik bekleme alanı ile katın genelinde yeşil bir ortam sağlamak için kapsamlı bir peyzaj projesi tasarlamış. Açık ofis katlarında ise, şeffaf bir çalışma ortamı yaratılarak işlevsel ayrımlar kot farklılıkları ve özel imalat mobilyalar ile sağlanmış. Özel renk seçimleri, dingin bir atmosfer oluşturarak ödüllü tasarımın bir parçası haline gelmiş. Birinci bodrum katta ve zemin katta, dinamik ve çok amaçlı ortak alanlar yaratma amacı güdülerek eğrisel formlar ile modern bir tasarım oluşturulmuş. Geniş peyzaj düzenlemeleri ile bu katlar da yeşil bir atmosfere bürünmüş. Tüm bu dikkat çekici özellikler, projenin International Design Awards 2023 “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde iki ödül birden kazanmasına katkı sağlayan unsurlar olmuş.

 

 

Künye: 

Proje Adı: Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi

Proje Yeri: İstanbul

Proje Ofisi: BAB Architects

Design Team: İrem Arıbaş, Hüseyin Beş, Fırat Ceylan, Meltem Rabia Şimşek

Toplam İnşaat Alanı: 15.000 m2

İşveren: Anadolu Ajansı

Uygulama Projesi: BAB Architects

Proje Başlangıç Yılı: 2021

Proje Bitiş Yılı: 2023

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.