Baumit, mantolamada yeniliğin öncüsü

12.02.2024
A+
A-
Baumit, mantolamada yeniliğin öncüsü

Sunduğu bütünleşik hizmet anlayışıyla inşaat sektörüne katma değer sağlayan Baumit, imza attığı yenilikçi ürünler ve çözümlerle mantolamada inovasyonun adresi olmayı sürdürüyor. Binalarda dış cephe ısı yalıtımına 360 derece bakış açısıyla yaklaşan şirket; uzun yıllara dayanan saha tecrübesi, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları, global iş birliklerine dayanan bilgi alışverişi ile kulvarında standartları belirliyor. ‘Mantolamada yeniliğin öncüsü’ olma vizyonu kapsamında birçok ilke hayat veren, bir üretici olmanın ötesinde, çözüm ortağı olarak paydaşlarının yanında yer alan Baumit, inşaat sektöründe artan kalite bilincine liderlik ediyor. 

 

Geleceğe yönelik yüksek kaliteli cephe çözümleri geliştiren Baumit, inşaat endüstrisinde fark yaratmaya, mantolama dünyasında yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. Dünyada ilk olan inovatif ürünler tasarlayan, sektörünün en uzun garanti sürelerini sunan ve ‘Baumit Akademi Yollarda’ konseptiyle paydaşlarının her an yanında yer alan Baumit, güçlü küresel varlığıyla mantolamanın geleceğine yön veriyor.

 

Mantolama kulvarında dengeleri değiştirecek ürünlere imza atıyor

Mantolama sektörünün nabzını tutmak ve sektörü bir adım öne taşıyabilmek adına 2015 yılında Baumit Viva Park’ı kurduklarını belirten Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı şu bilgileri paylaştı; “Baumit Viva Park, yapı malzemelerinin test edildiği Avrupa’nın en büyük karşılaştırmalı Ar-Ge merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Sağlıklı yaşam laboratuvarı olarak da tanımladığımız bu tesiste bulunan model evlerin her birinde ortalama kullanıcı davranışlarını simüle ediyoruz. Burada her yıl 1,5 milyondan fazla veri toplayarak türlerine göre yapı malzemelerinin iç mekân iklimi ve hava kalitesine etkilerini görebiliyor, bu sayede ürün geliştirme süreçlerimize yön veriyoruz. Viva Park’tan aldığımız bilgiler ışığında cephelerin canlı görünümlerini ilk günkü gibi koruyabilmeleri için Baumit CrystalEffect özelliğine sahip Baumit CrystalSet’i geliştirdik. Baumit CrystalEffect ile birlikte son kat kaplamalardaki termoplastik bağlayıcıları benzersiz doğal kristal bağlayıcılar ile yeniledik. Bu doğal bağlayıcılar, mükemmel kir direncine ve yüksek nefes alma kabiliyetine sahip, kristal sertliğinde son derece dayanıklı bir yüzey oluşturuyor. Böylece kir ve toz parçacıkları cepheye nüfuz edemiyor, rüzgâr veya yağmurla birlikte cephenin yüzeyinden uzaklaşıyor. Bir diğer inovatif ürünümüz ise yosun ve mantara karşı üstün koruma özelliği ile uzun ömürlü ve temiz cepheleri garanti eden Baumit DryporEffect. Bu ürünümüz yenilikçi bir dolgu maddesi ile donatıldı. Yağmurlu havalarda, yağmur damlaları cepheden çok kolay ve hızlı bir şekilde akıyor ve kirin cepheden temizlenmesini sağlıyor. Hidrofilik yapısı ve geniş mercan yüzeyi ise sisli ve puslu sabahlarda nemin ince bir tabaka halinde yüzeyin en üst katmanına eşit şekilde yayılmasını sağlıyor. Bu da güneş çıktığında nemin çok hızlı bir şekilde buharlaşması ve cephenin kolayca kurumasını sağlıyor.”

 

Sağlıklı ve konforlu dış cepheler için inovatif ürünler

Cephelere nefes aldıran uzun ömürlü ürünler tasarladıklarının altını çizen Atalay Özdayı, “Cephelerde koyu renk tonlarının güvenle kullanılabilmesi ve uzun yıllar canlılığını koruyabilmesi için üstün Cool Pigment teknolojisine sahip Baumit AllureEffect’i geliştirdik. Bu teknolojinin sağladığı fayda ile sıcak günlerde cepheler serin kalıyor, iç mekândaki serin hava rahatça muhafaza edilebilip soğutma için harcanan enerji ve maliyet önemli ölçüde azalıyor. Diğer bir yeniliğimiz ise nefes alan cepheler ve sağlıklı iç mekân iklimine sahip evler için geliştirdiğimiz Baumit openSistem. Bu sistemde, 2-3 mm çapında doğrusal kanallara sahip benzersiz Baumit openTherm ısı yalıtım plakaları ve yüksek su buharı geçirgenliğine sahip Baumit openContact ısı yalıtım plakası yapıştırma ve sıva harcı kullanılıyor. Bu sayede yüksek oranda su buharı geçirgenliği elde ediliyor ve ortamdaki fazla su buharının dışarı atılması sağlanıyor” şeklinde konuştu.

 

Benzersiz teknolojilerle uzun ömürlü cepheleri garanti ediyor

Mantolamada dünyada ilk olan teknolojilere imza attıklarını ve mimari açıdan profesyonellere özgürlük tanıdıklarını söyleyen Atalay Özdayı; “Daha hızlı, daha kolay, daha uzun ömürlü ve daha sürdürülebilir mantolama sistemleri için Baumit Jel Teknolojisi’ne sahip yeni nesil Baumit Premium Contact mantolama harçlarını tasarladık. Baumit Jel Teknolojisi’ne sahip mantolama harçları yumuşak kıvamı ve daha esnek yapısı sayesinde çok daha kolay uygulanıyor, Baumit StarTex donatı filesi üzerinde daha homojen, pürüzsüz ve dayanıklı yüzeyler oluşturuyor. Cephelerin özgün karakterini öne çıkarmak ve tasarımcılara sınırsız özgürlük tanıyabilmek içinse eşsiz doku ve renk seçeneklerine sahip Baumit DesignLife cephe tasarım ürünlerini geliştirdik. Adeta bir oyun hamuru gibi tasarımcının hayal gücü ile yoğrulabilen özel sıvalarımız ve fark yaratacak son dokunuşlar katan efekt boyalarımız cephelerde proje aşamasında özgürce tasarım yapılabilmesini sağlıyor. Beton yüzeylerde çok verimli ısı yalıtımının yanı sıra kolay, hızlı ve güvenli uygulama imkanı sunan Baumit StarTrack X1 sayesinde ise zaman alan ve yorucu delme işlemleri artık tarihe karışıyor. Bu ürünümüz, sıradan ankraj sistemlerine göre 5 kat daha hızlı imalata imkân tanıyor” diye belirtti.

 

En uzun garanti sürelerinden bayi eğitimlerine kadar birçok ayrıcalık sunuyor

Her yapının benzersiz olduğu ve her cephenin ihtiyacının farklı olduğu bilinciyle yol aldıklarını belirten Atalay Özdayı, Baumit’in sektörde fark yaratan uygulamalarını şu sözlerle anlattı: “Cepheler için kişiselleştirilmiş teknik çözümler ve geliştirdiğimiz inovasyonlar ile en geniş ürün ve sistem yelpazesini sunmanın ötesine geçiyor, ısı yalıtımında köklü tecrübemiz ile 15 yıldan başlayan ve 30 yıla varan süreler ile sektörün en uzun garanti sürelerini sunuyoruz. ‘Baumit Akademi Yollarda’ projemiz ile Türkiye’nin dört bir yanında bayilere, uygulamacılara, sektör profesyonellerine ve son tüketicilere eğitimler vererek sürekli gelişimi destekliyoruz. 2016 yılında kurduğumuz ‘Baumit Akademi Yollarda’ aracılığıyla yeni inovasyonlarımızı, sistem ve ürünlerimiz hakkında teknik bilgileri aktardığımız ve interaktif uygulamalar gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizi ülke genelinde düzenliyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek adına ise sağlıklı, enerji verimli ve güzel evler inşa etmeleri için iş ortaklarımıza güç veriyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.