Dubai Gayrimenkul Piyasasında Türk Yatırımcılar İçin Ankara’da Roadshow Düzenleniyor

10.01.2026
A+
A-
Dubai Gayrimenkul Piyasasında Türk Yatırımcılar İçin Ankara’da Roadshow Düzenleniyor

Dubai’de gayrimenkul alım satımı alanında faaliyet gösteren Parcel Estates, 100 kişilik çok kültürlü ekibiyle sektörde fark yaratan bir insan kaynakları modeli benimsiyor. Farklı meslek gruplarından ve ülkelerden profesyonelleri aynı çatı altında toplayan şirket, gayrimenkul danışmanlığını sadece satış değil, uzmanlık ve güven temelli bir hizmet alanı olarak konumlandırıyor.

Dubai merkezli Parcel Estates, insan kaynağını iş modelinin merkezine alan yaklaşımıyla öne çıkıyor. Şirket bünyesinde çalışanların yaklaşık %45’i Türk profesyonellerden, %55’i ise farklı milletlerden oluşuyor. Bu yapı, uluslararası yatırımcılara ortak dilin yanında kültürel uyum içinde hizmet sunulmasını sağlıyor.

Parcel Estates CEO’su Özden Çimen, çok kültürlü ekip yapısının şirketin küresel vizyonunun temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Dubai gibi uluslararası bir pazarda yatırımcıyı doğru anlayabilmek, yalnızca piyasayı bilmekle değil, kültürü okuyabilmekle mümkün” dedi.

Şirket bünyesinde mühendislerden hukukçulara, işletmecilerden psikolog ve sosyologlara kadar geniş bir meslek yelpazesi bulunuyor. Özellikle beyaz yakalı, orta ve üst düzey yöneticilerin gayrimenkul brokerlığına ilgisi son yıllarda belirgin şekilde arttı.

Hukuk kökenli danışmanlar, Dubai’deki mevzuat ve sözleşme süreçlerinde yatırımcılara güvenli yol haritası sunarken; mühendisler projelerin teknik yeterliliği ve yatırım analizlerinde ön plana çıkıyor. Psikoloji ve sosyoloji geçmişine sahip danışmanlar ise müşteri beklentilerini doğru okuyarak sürecin kritik aşamalarında fark yaratıyor. Bu disiplinler arası yapı, Parcel Estates’in hizmetini klasik gayrimenkul ofislerinden ayıran temel unsurlar arasında yer alıyor.

Şirket bünyesinde, farklı sektörlerden gelen profesyoneller geçmiş uzmanlıklarını Dubai gayrimenkul piyasasına entegre ederek yeni başarı hikâyeleri yazıyor. Örneğin, mutfaktaki disiplinini portföy yönetimine taşıyan bir şef, yıllarca bina statiği hesaplamış bir mühendis ya da insan psikolojisi üzerine uzmanlaşmış bir danışman, Parcel Estates çatısı altında bilgi birikimlerini yatırım değerine dönüştürüyor. Bu çeşitlilik, şirket kültürünü dinamik ve ilham verici bir noktaya taşıyor.

Parcel Estates’in 2026 yılı hedefi, insan kaynağı ve teknolojiyi birleştirerek gayrimenkul danışmanlığını teknolojiyle daha fazla entegre etmek ve küresel ölçekte bir PropTech markası olmak. Türkiye’de doğan ancak odağını Dubai pazarına yönelten şirket, Türk girişimciliğinin vizyonunu uluslararası standartlarla birleştirerek, sınır ötesi gayrimenkul yatırımlarında güvenin ve uzmanlığın adresi olmayı amaçlıyor.

Türk yatırımcıların hızla büyüyen Dubai gayrimenkul piyasasına ilgisi yeni bir boyuta taşınıyor. 8-9 Kasım’da Wyndham Ankara’da düzenlenecek dev Roadshow etkinliğinde, lüks konut projeleriyle tanınan Sobha Realty’nin projeleri tanıtılacak. Etkinliğin organizatörü Parcel Estates CEO’su Özden Çimen, “Türklerin Dubai’deki yatırımları 2025’te 5 milyar doları aşacak. Bu potansiyeli Türkiye’nin kalbine, Ankara’ya taşıyoruz” dedi.

Son yıllarda Türk yatırımcıların gözdesi haline gelen Dubai gayrimenkul sektörü, Ankara’ya taşınıyor. Wyndham Ankara’da gerçekleşecek Roadshow, Sobha Realty’nin projelerini Türk yatırımcılarla buluşturacak. Parcel Estates, Türkiye’deki yatırımcıları küresel pazarla doğrudan bir araya getirmeyi hedefliyor.

Özden Çimen, Türklerin Dubai’ye olan ilginin hızla arttığını belirterek, “2024’te Dubai genelinde Türkler 3 milyar doların üzerinde konut alımı gerçekleştirdi. Bu yıl rakamın 5 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Biz de bu potansiyeli sahada görüyor ve yatırımcı-tasarımcı arasındaki iletişimi güçlendirmek için Sobha Realty’i Ankara’ya taşıyoruz” dedi.

Yalnızca büyükşehirlerden değil, Anadolu’nun birçok kentinden yatırımcı ilgisinin arttığını vurgulayan Çimen, “Ankara, Eskişehir, Konya gibi iller ile Karadeniz’den Akdeniz’e birçok şehirden yatırımcı Dubai’de konut sahibi oluyor. Bu ilgiyi ilerleyen dönemde artarak devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dubai projelerine en çok ilgiyi yaşayan grup olarak girişimciler ön plana çıkıyor. Çimen, “Çeşitli meslek gruplarından yoğun talep alıyoruz ama yatırım ve kazanç odaklı olarak şehre gelen girişimciler dikkat çekiyor. Oturum amaçlı gelen Türkler de artışta” dedi.

Ödeme koşullarının yatırımcı dostu olduğunu belirten Çimen, “Dubai’de taksit, nakit veya vadeli ödeme seçenekleriyle konut almak mümkün. Fiyatlar yarım milyon dolardan başlayıp 10 milyon dolara kadar değişiyor. Bankalar ve proje firmaları yatırımcıya özel finansal kolaylıklar sunuyor. Ön ödemeli alımlarda indirim yapılırken, orta vadeli ödemelerle de konut sahibi olunabiliyor” dedi.

Dubai’de yıllık kira getirisinin yüzde 7’ye kadar çıktığını belirten Çimen, “Bölgeye göre kira getirisi yüzde 5’e kadar değişse de, Dubai orta vadeli kira getirisi açısından Türk yatırımcılar için oldukça avantajlı bir destinasyon” diye konuştu.

Çocuklu ailelerin ilgisini çeken yaşam kalitesi ve eğitim standartları hakkında Özden Çimen şunları söyledi: “Dubai’de İngilizce eğitim veren Batılı özel okullar yaygın. Bazı okulların ücretleri Türkiye’ye kıyasla yarı fiyatına kadar uygun olabiliyor. Bu da şehirde yaşamayı planlayan Türk aileler için önemli bir avantaj.”

Dubai’de belirli yatırım tutarlarını aşan Türk yatırımcılara oturum izni sağlayan Golden Visa programı da ilgi çekiyor. Çimen, “Yüksek yatırım yapan Türk yatırımcılar için oturum hakkı mevcut; biz ayrıca uzun süreli Golden Visa’yı öneriyoruz” dedi.

Son yıllarda kadın yatırımcıların gayrimenkul piyasasındaki payının hızla arttığına dikkat çeken Çimen, “Dubai’de son beş yılda yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde konut alım-satımı gerçekleşti. Dolar bazında fiyatlar ikiye katlandı. Kadın yatırımcıların da dahil olduğu geniş bir yatırımcı profiliyle pazar büyümeye devam ediyor” dedi.

8-9 Kasım’daki Roadshow etkinliği, Parcel Estates ve Sobha Realty iş birliğiyle, Türk yatırımcıların Dubai fırsatlarını doğrudan deneyimlemesine imkân sağlayacak. Etkinlik 10.00-22.00 saatleri arasında Wyndham Ankara’da düzenlenecek.

Özden Çimen, “Yüzlerce yatırımcıyı ağırlamayı planlıyoruz. Sadece Türklerin değil, yabancı yatırımcıların da katılımını bekliyoruz. Ankara’daki bu etkinlik, 2026–2028 dönemine ışık tutacak yatırım perspektifinin başlangıcı olacak” dedi.

Türk yatırımcıların geçen yıl 3 milyar dolarlık alım yaptığı Dubai konut piyasası, 2025’te 230 milyar dolara yaklaşan dev bir hacme ulaşıyor. Parcel Estates’in organize ettiği Ankara Roadshow, bu yükselen pazarın Türkiye ayağında önemli bir köprü rolü üstleniyor.