Yeni üretim hattı hız ve kalite avantajı sağlıyor

19.07.2026
A+
A-
Yeni üretim hattı hız ve kalite avantajı sağlıyor

Prinzhorn Group bünyesinde faaliyet gösteren Dunapack Packaging, Eskişehir fabrikasında yaklaşık 15 milyon Euro tutarındaki yeni yüksek performanslı üretim hattını devreye alarak kapasitesini artırdı ve sürdürülebilir oluklu mukavva ambalaj pazarındaki konumunu güçlendirdi. Bu yatırım, Prinzhorn Group’un Türkiye’ye olan güveninin somut bir göstergesidir.

Prinzhorn Group, Avrupa’nın ambalaj, kâğıt ve geri dönüşüm sektörlerindeki en büyük gruplarından biri olarak, yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine, istihdama ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor. Dunapack Packaging, 6.000 çalışanı, yaklaşık 3 milyar metrekare satış hacmi ve on iki ülkede 24 fabrikasıyla faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarına 2013 yılından bu yana toplam 500 milyon Euro’dan fazla yatırım yapan grup, Eskişehir’de Haziran 2026 itibarıyla faaliyete geçen 2,8 metre genişliğindeki yüksek hızlı yeni oluklu mukavva hattı ile fabrikanın yıllık üretim kapasitesini 200 milyon metrekarenin üzerine çıkardı. Yaklaşık 15 milyon Euro tutarındaki yatırım kapsamında üretim alanı da genişletildi.

Haber Detay

Prinzhorn Group CEO’su Gerald Prinzhorn, yeni üretim hattının Türkiye’nin potansiyeline duyulan güvenin bir yansıması olduğunu belirterek, “Türkiye güçlü dinamikleriyle, Prinzhorn Group için en önemli pazarlardan biri olmaya devam ediyor. Eskişehir fabrikasında devreye aldığımız yeni hat, Türkiye’deki uzun vadeli hedeflerimizin net bir göstergesi. Bu yatırım aynı zamanda kaynak verimliliğini önceliklendiren sürdürülebilir üretim modelimizi destekliyor” dedi.

Dunapack Packaging Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan ise yeni yatırımın kapasite ve hizmet kalitesi açısından önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Sükan, “Türkiye, toplam çalışan sayısı ve satış hacmindeki yaklaşık yüzde 15’lik payıyla Prinzhorn Group içinde en önemli pazarlardan biri konumunda. Grubumuz, Türkiye’deki faaliyetleriyle sektörel gelişimi desteklerken uzun vadeli değer yaratmayı hedefliyor. Bu yeni yatırım sayesinde döngüsel ekonomiye katkımızı artırırken müşterilerimize daha hızlı ve esnek çözümler sunabileceğiz. Türkiye pazarındaki güçlü konumumuzu pekiştiriyoruz” dedi.

Türkiye’deki dört oluklu mukavva ambalaj fabrikasında toplam 650 milyon metrekare üretim kapasitesiyle faaliyet gösteren Dunapack Packaging, Eskişehir yatırımıyla müşterilerine daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmayı amaçlıyor.

1997 yılında faaliyete başlayan ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayan Dunapack Packaging Eskişehir fabrikası, gıda, içecek, seramik, taze meyve-sebze ve ev bakım ürünleri başta olmak üzere birçok sektöre hizmet veriyor.

Dunapack Packaging, Prinzhorn Group’un bir parçası olarak ağırlıklı geri dönüştürülmüş kâğıt kullanarak oluklu mukavva ambalaj üretimi gerçekleştiriyor. 12 ülkede 6.000 çalışanı ve 24 fabrikası bulunan şirket, Orta ve Doğu Avrupa’da güçlü bir konuma sahip olup müşterilerine yenilikçi ve rekabetçi çözümler sunuyor.

Prinzhorn Group, köklü geçmişi ve modern yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdürürken, ‘döngüselliği yaşatmak’ amacı doğrultusunda ‘insan’, ‘performans’ ve ‘sorumluluk’ değerlerine odaklanmaktadır.