100’den fazla sektör lideri, DOMOTEX Middle East’te son teknoloji zemin kaplamaları tasarımlarını tanıtmaya hazırlanıyor

23.04.2024
A+
A-
100’den fazla sektör lideri, DOMOTEX Middle East’te son teknoloji zemin kaplamaları tasarımlarını tanıtmaya hazırlanıyor

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde (DWTC) düzenlenecek olan DOMOTEX Middle East Fuarı, teknolojik olarak entegre ve sürdürülebilir çözümlerin yanı sıra; özel konseptleri vurgulayarak zemin kaplamalarının geleceğine özel bir bakış sunuyor.

 

Dünyanın dört bir yanından 100’den fazla katılımcı, 23-25 Nisan 2024 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenecek olan DOMOTEX Middle East’te son teknoloji zemin kaplamaları çözümlerini sergilemeye hazırlanıyor. Etkinlikten haftalar önce tüm stant alanlarının satıldığı fuar, zemin kaplamaları endüstrisi için dünyanın önde gelen trendleriyle katılımcılardan gelen yoğun talep doğrultusunda şehrin yakın gelecekte zemin kaplamaları sektörü için önemli bir ticaret merkezi olacağını gösteriyor.

 

Deutsche Messe AG’nin organizasyonunu üstlendiği DOMOTEX Middle East 2024, ziyaretçilere en son trendler ve yeniliklerle dolu canlı bir atmosferde sürükleyici bir deneyim sunarak sektördeki yenilikleri yeniden vurgulamayı amaçlıyor. Orta Doğu’nun zemin kaplamaları ve halı pazarı, beklenen yıllık %7,2’lik büyüme oranının etkisiyle talepte bir artışa tanık oluyor. Tahminler, 2022 yılında 8,6 milyar dolar olan pazarın 2030 yılına kadar yaklaşık 14,55 milyar dolara ulaşacağını gösteriyor. Fuarın 13 yıl sonra geri dönüşü, zemin kaplamaları sektörünün önümüzdeki yıllarda sahip olacağı muazzam potansiyeli gösteriyor. Fuarda, kişiselleştirme, işlevsellik, müşteri odaklılık, dijitalleşme, sürdürülebilirlik, cesur renkler, canlı desenler, yaratıcı dokular, zanaatkâr koleksiyonları, el yapımı işçiliğin geri dönüşü, uyarlanabilir ve çok işlevli çözümler öne çıkıyor.

 

Deutsche Messe AG DOMOTEX Global Direktörü Sonia Wedell-Castellano, “DOMOTEX Middle East’te ziyaretçilerin ilk elden deneyimleyebilecekleri geniş bir ürün yelpazesi vaat eden tüm katılımcılarımızdan aldığımız yoğun ilgi bizi çok heyecanlandırdı. Alanımızın tamamen kullanılması, zemin kaplamaları endüstrisinin eskiden çok daha ileriye gittiğinin ve ufukta daha da büyük bir katılımın olduğunun kanıtıdır. Bugün artık standart malzemelere bakmıyoruz. Daha fazla ilham kaynağı ve bilgiye kolay erişim sayesinde, tüketiciler seçimlerinde giderek daha bilinçli ve bilgili hale geliyor, sahip olmak ve özdeşleşmek için yeni ve benzersiz bir şey sunan son teknoloji çözümler talep ediliyor. Böyle bir dönemde arz ve talep eskiye kıyasla çok daha dinamik. Sektördeki hızlı gelişime ayak uydurmamızı ve sektör genelinde sürekli ilerlemenin önünü açmamızı sağlayan, sektördeki iş birliğinin geliştirilmesi için önemli bir katalizör olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

DOMOTEX Middle East’ın diyaloğu, iş birliğini ve inovasyonu teşvik ederek sektörde olumlu değişimin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını belirten Zemin kaplamaları sektörünün ‘Dört Büyükleri’ – Merinos, Oriental Weavers, Solomon Carpets ve Al Abdullatif – Dubai’de ilk kez bir araya gelerek tarihte önemli bir ana  tanıklık edecek ve bölgede büyüme için benzersiz fırsatlar yaratacak. Ayrıca üreticiler, distribütörler, tasarımcılar, makineler ve diğer kategorilerde çok çeşitli katılımcılar en son ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Azim Silk, Almas Kavir, Heritage Carpet, Oerlikon, Zartosht, Royal Gold gibi önemli katılımcılar da fuarda yer alacak.

 

Merinos Genel Müdürü Çağlar Kepekçi “Sektörümüze enerji vermeye hazırlanan ve merakla beklenen Dubai’deki DOMOTEX Middle East fuarına katılmayı heyecanla bekliyoruz. Orta Doğu pazarı için titizlikle hazırlanmış özel halı ve duvardan duvara koleksiyonlarımızı tanıtacağımız standımızda değerli sektör liderlerini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Meslektaşlarımızla bir araya gelmeye ve en son yeniliklerimizi tanıtmaya hazırlanırken, yalnızca markamızı görünür kılmakla kalmayacak, aynı zamanda sektörümüzün bir bütün olarak canlılığına katkıda bulunacak bir deneyim yaşamayı bekliyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.