Özgün Baumit cepheleri ilham vermeye devam ediyor

05.02.2024
A+
A-
Özgün Baumit cepheleri ilham vermeye devam ediyor

Güçlü inovasyon kültürü, köklü tecrübesi, ekolojik duyarlılığı ve vizyoner bakış açısıyla dünya için sürdürülebilir değerler yaratmayı hedefleyen Baumit, Baumit sistemleri ile hayata geçen özgün mimari yapıların hikâyelerine yer verdiği uluslararası video serisi Great Stories Behind Great Buildings”e Türkiyedeki sıra dışı projeleri de taşıyor. Yapıların hikayelerini birlikte gezerek mimarlarının ağzından, onların deneyim ve yorumlarıyla aktaran Baumit ile Olasılıklar: Great Stories Behind Great Buildings” video serisinin Türkiye’den ilk bölümünde Mimar Nevzat Sayın, İzmir’de hayat bulan Balçova Cemevi’nin hikâyesini anlatıyor. 

 

Sürdürülebilir bir gelecek adına, sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılar inşa etmeleri için iş ortaklarına güç veren ve bu vizyon ile inovatif ürünler geliştiren Baumit, alanında özgün sıra dışı mimari yapıların hikâyeleri özelinde bir video serisine imza atıyor. Baumit tarafından Avrupa genelinde hayata geçirilen ve günümüz mimarisini mimarların gözünden anlatan Baumit ile Olasılıklar kitabının devamı niteliğindeki Great Stories Behind Great Buildings” projesi yenilikçi mimari yapıların olgunlaşmasına rehberlik etmeyi hedefliyor. Baumit sistemleri ile hayata geçen özgün mimari yapıların hikâyelerini yapıları birlikte gezerek mimarlarının ağzından, onların deneyim ve yorumlarıyla aktaran bu video serisi, kullanılan malzemelerin yapılar üzerinde yarattığı etkileri de gözler önüne seriyor.

 

“Balçova Cemevine sıva ile karakter kazandırdık”

Serinin ilk videosunda, İzmirde hayata geçirdiği Balçova Cemevinin yapımında sıva kullanarak yapıya karakter kazandırdığını vurgulayan Mimar Nevzat SayınSıva, yüzyıllardır mimari yapılarda uygulanan, zamanla değişen ve yapılara farklı kimlikler kazandıran bir malzeme. Farklı kişiler ya da kurumlar tarafından yapılan yardımlarla inşa edilen bir yapıda zaman zaman beton, tuğla, çelik gibi malzemeleri aynı yüzeylerde kullanmak zorunda kaldığımız için her şeyi kaplayacak bir malzeme arayışıyla sıvada karar kılarak Baumit ile tanıştım. Çok farklı nitelikteki sıva arasından en doğru olanı seçmek ve bu sıvanın istediğimiz renk ve dokuda olmasını sağlamak ancak üretici firmanın çözüm ortaklığı ile olabilecek bir şeydi ve Baumit ile tam olarak bu gerçekleşti” dedi

 

Baumit ile hayat bulan Olasılıklar” ile ilham vermeye devam ediyoruz”

Baumit olarak 100 yılı aşan köklü deneyim ve bilgi birikimleriyle yaşam alanlarında dönüşüme yön verdiklerinin altını çizen Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Tümer Ataoğlu, Yaşam alanlarını sağlıklı, konforlu ve enerji verimli hale getirmeyi misyon edinmiş bir marka olarak, dönüşen iklimsel ve ekonomik koşulların mimari yapılardaki karşılığını Baumit ile Olasılıklar kitabında somutlaştırdık. Kitabımız ile yapıların dönüşümüne sağladığımız katma değeri, mimarların diliyle anlatarak geleceğin mimari yapılarına ışık tutmaya çalıştık. Avrupa genelinde Baumit sistemleri ile hayata geçen özgün mimari yapıların hikâyelerini, yapıları birlikte gezerek mimarlarının ağzından, onların deneyim ve yorumlarıyla aktaran Baumit ile Olasılıklar | Great Stories Behind Great Buildings” video serimiz ile kullanılan malzemelerin yapılar üzerinde yarattığı etkileri de gözler önüne seriyoruz. Uluslararası video serimiz için Baumit Türkiye olarak hayata geçirdiğimiz ilk bölümde, Mimar Nevzat Sayın İzmirde bulunan Balçova Cemevinin hikâyesini anlatıyor. Video serimizin devamında Baumit ile hayata geçen projeleri, mimarları ve onların sıra dışı hikâyelerini aktarmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

Baumit ile Olasılıklar | Great Stories Behind Great Buildings” serisinin Türkiyeden ilk konuğu Mimar Nevzat Sayın’ın videosu aşağıdaki link üzerinden veya QR kodu taratarak izlenebiliyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.