Yangın pompası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

02.04.2024
A+
A-
Yangın pompası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Yangın söndürme sistemlerinin temel bileşenlerinden biri olan yangın pompaları, endüstriyel tesislerden ticari binalara kadar geniş bir yelpazede yangın güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynuyor.

Peki, her yangın pompasıyla yangın güvenliği sağlamak mümkün mü? Yangın pompası seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar…

 

Yangın güvenliği ve sulu yangın söndürme sistemleri konusunda öncü firmalar arasında yer alan Masdaf, yenilikçi yangın pompaları ile müşterilerine güvenilir ve etkili çözümler sunuyor. Güçlü AR-GE’siyle geliştirdiği yangın pompaları ile NFPA 20 ve UL FM standartlarının gerekliliklerini karşılayan Masdaf, endüstriyel tesislerden ticari binalara kadar geniş bir yelpazede müşterilerinin yangın güvenliği ihtiyaçlarına cevap veriyor.

“Her yangın pompası ile yangın güvenliği sağlamak mümkün değil” diyen Masdaf Bina Teknolojileri Ürün Grubu Yöneticisi Ezgi BABA, sulu yangın söndürme sistemlerinin temel bileşenlerinden biri olan yangın pompalarının seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı:

Performans ve standartlar önemli

“Yangın pompası alıcıları, genellikle söz konusu pompanın hidrolik performansına, özellikle de pompanın debi ve basınç ile ölçülen performansına dikkat ediyorlar. Pompanın performansı ile başlayan değerlendirme sürecinde pompanın NFPA uyumu ve UL/FM gibi güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşunca listelenmiş olmasına da dikkat ediliyor.

Pompa seçimi sadece pompanın hidrolik performansından ibaret değil. Hidrolik seçimin yanı sıra; pompaların gövde basınç dayanımlarına, NPSH değerlerine, ürün konumlamalarına (rakım, sıcaklık ve pompa odasındaki konumlaması gibi), standartlara uygun çevre ekipmanlarına, pompanın emiş hattındaki su hızına ve uygun motor seçimine de dikkat edilir. Hidrolik eğri dışındaki faktörler sistemin doğru çalışması açısından önemlidir. Bu etmenlerin dikkate alınmadığı tesislerde yangın güvenliği sağlanamaz.

Nitelikli yangın pompası pazarı genişleyecek

Önümüzdeki yıllarda gerek Türkiye’de gerek diğer ülkelerde binaların güvenlik ve tehlike önlemlerini geliştirme çalışmalarının ivme kazanacağını söyleyebiliriz. Bu durum, nitelikli yangın pompası pazarının genişlemesini de teşvik edecektir.

“Artan endüstriyel yangınlar, yangın pompası pazarı için önemli bir itici güç”

Farklı endüstrilerdeki yangın olaylarının artması, yangın pompası pazarı için önemli bir itici güç. Bu olaylar, yangınların neden olduğu riskleri ve hasarları hafifletmek için etkili yangın koruma sistemlerine olan ihtiyacı vurguluyor. Hükümetler, fabrikalarda yangın güvenliği standartları uyguluyor ve tüm endüstriyel binalarda yeterli yangın çıkışları ve yangın söndürme ekipmanlarının kurulmasını zorunlu hale getiriyorlar. Bunun yanı sıra IoT özellikli kontrol cihazlarına sahip yangın pompalarına olan talep giderek artıyor. Çünkü IoT destekli yangın pompaları, tehlikeli durumları anında algılayıp, hızlı bir şekilde tepki verebiliyor. Bu da yangın durumlarında daha etkili ve zamanında müdahale anlamına geliyor. Sonuç olarak, yangın olaylarıyla ilişkili riskleri azaltmak için güvenilir yangın koruma sistemlerine, nitelikli yangın pompalarına olan talep giderek artıyor.

“Yangın güvenliği ekiplerinin işlerini kolaylaştırıyoruz”

Masdaf olarak, sürekli araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla yangın güvenliği alanında teknolojik ilerlemeleri yakından takip ediyoruz. Yenilikçi tasarım ve mühendislik yaklaşımlarımızla müşterilerimize, yangın pompalarında son teknolojik gelişmeleri sunuyoruz. Standartlara uygun pompa tasarımlarımızın kullanıcı dostu arayüz panelleri ile yangın güvenliği ekiplerinin işlerini kolaylaştırıyoruz.

Dijitalleşme ve IoT entegrasyonu yangın güvenliğini artırıyor

Ürünlerimizin en son yönetmeliklere ve standartlara uygun olduğundan emin olmak için dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ayrıca, endüstrinin rekabetçi doğası sürekli iyileştirme ve maliyet etkin üretim süreçleri gerektiriyor. Rekabetçi üstünlüğümüzü korumak ve rekabetçi fiyatlarla yüksek kaliteli yangın pompaları sunmak için gelişmiş teknolojilere ve yalın üretim uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Ayrıca, dijitalleşme ve IoT entegrasyonuyla yangın güvenliğini artırmak ve uzaktan izleme ile tahmini bakımı sağlamak konusunda da önemli çalışmalar yürütüyoruz.

Yangın güvenliği sektöründe lider bir marka olarak, müşterilerimize en kaliteli ürünleri sunmak konusunda iddialıyız. NFPA 20 ve UL FM standartlarına uygun yangın pompalarımızla, müşterilerimize daha sağlam ve daha emniyetli yangın güvenliği çözümleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.