Kafe ve restoranlara, açık alan ısıtmasında yüzde 40 daha tasarruflu çözüm

15.12.2023
A+
A-
Kafe ve restoranlara, açık alan ısıtmasında yüzde 40 daha tasarruflu çözüm

Son yıllarda katlanarak artan enerji fiyatları, rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı kafe ve restoran işletmelerini çaresiz bıraktı. Bazı işletmeler, artan enerji maliyetleri ile mücadele edebilmek için açık alanda ısıtıcı ücreti talep ederken, bazıları ise enerji maliyetlerini menüye yansıtıyor.

Çukurova Isı, ileri teknoloji radyant ısıtma sistemleri ile kafe ve restoranların açık alanlarını yüzde 40 daha ekonomik ısıtarak, işletmelerin enerji giderlerini düşürüyor. Böylece işletmelerin ısıtma giderleri hem işletmecinin hem de müşterilerinin cebini yakan bir sorun olmaktan çıkıyor. Üstelik sistem, 1 ila 3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti ediyor.

 

Dünya genelinde yaşanan enerji krizi, Türkiye’yi de olumsuz etkiledi. Son yıllarda katlanarak artan enerji fiyatları, işletmeleri kara kara düşündürüyor. Rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı kafe ve restoran işletmeleri de artan enerji maliyetleri karşısında çaresiz. Çünkü kışın ısıtma sistemleri ile işletmenin açık alanlarında konfor şartlarını sağlayabilmek oldukça maliyetli. Üstelik açık alanda sunulan konfor şartları, müşterilerin mekân tercihinde de önemli rol oynuyor. Bazı işletmeler artan enerji maliyetleri ile mücadele edebilmek için açık alanda ısıtıcı ücreti talep ederken, bazıları ise enerji maliyetlerini menüye yansıtıyor.

Yüzde 40 daha ekonomik ısıtıyor

Çukurova Isı, ileri teknoloji radyant ısıtma sistemleri ile kafe ve restoranların açık alanlarını yüzde 40 daha ekonomik ısıtarak, işletmelerin enerji giderlerini düşürüyor. Böylece işletmelerin ısıtma giderleri, hem işletmecinin hem de müşterilerinin cebini yakan bir sorun olmaktan çıkıyor.

Kafe ve restoranlara, alanında uzman mühendisleri ile ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti sunan Çukurova Isı; Silversun Evo borulu radyant ısıtıcı, Goldsun Elite seramik plakalı radyant ısıtıcı, Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua elektrikli ısıtıcı ile mekânın mimarisine uygun çözümler sunuyor.

Estetik ve kullanışlı tasarıma sahip olan Goldsun Elite seramik plakalı radyant ısıtıcıların 3 kademeli yakma sistemi ile kafe ve restoranlarda istenen konfor şartları kolayca sağlanıyor.

Dış kasası 600 derece sıcaklığa, ön yüzeyindeki ızgara ve ısı kalkanı ise 1000 derece sıcaklığa dayanıklı olarak geliştirilen Goldsun Elite serisi seramik plakalı radyant ısıtıcılar, açık alanlarda uzun yıllar güvenli çalışma avantajı sunuyor.

Isı kayıplarını önlüyor

Piyasadaki birçok radyant ısıtıcıda bulunmayan reflektör ise Goldsun Elite Seramik Plakalı Radyant Isıtıcılardan yayılan enerjiyi, havaya değil, mekândaki müşterilere doğru yönlendirerek ısı kayıplarını önlüyor. Seramik plakaların önüne yerleştirilen ve saydam seramikten üretilen camlar ise karşıdan gelen rüzgâr akımlarını yüzde 100 kesiyor.

Piyasadaki muadillerine göre ısıtmada yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlayan Goldsun Elite Seramik Plakalı Radyant Isıtıcılar, 1 ila 3 yıl kadar kısa bir sürede kendini amorti ediyor.

Güneşin dünyayı ısıtması prensibiyle ısıtıyor

Açık alan ısıtmasında konfor ve verimi bir arada sunan doğalgazlı Silversun Evo borulu radyant ısıtıcı ise güneşin dünyayı ısıtması prensibi ile yani infrared (kızılötesi) ışınlarla ısıtma sağlıyor. Silversun Evo borulu radyant ısıtıcı, borulardan çıkan ışınların yüzde 99’unun cisimlere yönlendirerek daha verimli ve yoğun ısıtma sağlıyor.

Yağmur altında sorunsuz çalışıyor

IP55 su ve toz koruma standartlarına uygun olarak üretilen Goldsun Supra Plus ve Goldsun Aqua serisi elektrikli ısıtıcılar da uzun yıllar açık alanlarda hatta yağmur altında sorunsuzca çalışıyor. Goldsun elektrikli ısıtıcıların sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul, harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99’unu ısıya dönüştürerek, standart rezistanslı elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 40 daha verimli bir ısıtma sağlıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.