Mehmet Sami Kılıç, Turner Avrupa operasyonunun başına geçti

27.01.2024
A+
A-
Mehmet Sami Kılıç, Turner Avrupa operasyonunun başına geçti

Uluslararası inşaat ve proje yönetimi şirketi Turner, büyüme hedefleri doğrultusunda organizasyonel yapılanmaya gitti. Bu kapsamda Turner International Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Genel Müdürlüğü görevini 1 yıldır başarıyla yürüten Mehmet Sami Kılıç, yeni bir rol üstlenerek ABD merkezli Turner Construction’ın Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölge Sorumlusu pozisyonuna atandı. Kılıç, bu yeni görevle İstanbul ve Londra ofislerini yöneterek Avrupa’daki diğer ülkelere de proje yönetimi hizmeti verilmesine liderlik edecek.

 

ABD’nin en büyük üst yapı inşaat firması olarak Burj Khalifa, Taipei 101, Merdeka 118 gibi dünyadaki en ünlü, en yüksek ve kompleks binalarının 12’sinde imzası olan ve 60’tan fazla ülkede proje geliştiren uluslararası inşaat şirketi Turner International, büyüme hedefleri doğrultusunda organizasyonel yapılanmaya gitti.

Ocak 2023’ten bu yana Turner International Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Sami Kılıç, Ocak 2024 yılı itibarıyla, şirkette yeni bir rol üstlenerek ABD merkezli Turner Construction’ın Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölge Sorumlusu pozisyonuna atandı.

“Proje yönetimi hizmetini Avrupa’ya yayacağız”

Üstlendiği yeni sorumluluktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Turner Construction Başkan Yardımcısı ve Avrupa Bölge Sorumlusu Mehmet Sami Kılıç, bu stratejik görev kapsamında şirketin Avrupa’da yer alan İstanbul ve Londra’daki ofislerini yöneteceğini kaydetti. Kılıç, “Şirketimizin stratejik vizyonu doğrultusunda Avrupa’daki operasyonlarımızda liderlik sağlamayı ve gerek fizibilite gerekse yapacağımız pazar araştırmaları ile Avrupa’nın diğer ülkelerine açılmak konusunda fayda sağlamayı hedefliyoruz. Toplam 200’den fazla mühendis ve mimar ekibimizle Avrupa’daki diğer ülkelere de proje yönetimi sağlamayı hedefliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“2024 stratejik fırsatlar ve genişlemeyle dolu bir yıl olacak”

Turner International’ın oldukça başarılı bir yılı geride bıraktığını hatırlatan Kılıç, “İstanbul Finans Merkezi’nin yanı sıra dünyanın en yüksek ikinci binası olan Malezya’daki Merdeka 118 ve Hindistan’daki Kempegowda Havaalanı genişletmesi gibi dönüm noktası niteliğindeki projeleri teslim ederek küresel manzarayı değiştirmeye devam ediyoruz. Faaliyette bulunduğumuz her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de işverenlerimize yerel bir firmanın erişilebilirliğini, uluslararası bir organizasyonun istikrarı ve kaynaklarıyla birlikte sunuyoruz. ABD ve Kanada’daki müteahhitlikten gelen birikimimizin yanı sıra bu ülkelerin dışında proje yönetimi hizmeti sağlayarak büyük ölçekli ve kompleks projeleri üstleniyor, gelişen teknolojileri benimseyerek sektördeki birçok yeniliği teşvik ediyoruz. Bizim için heyecan verici bir dönemi ifade eden 2024’ün ise stratejik fırsatlar ve genişlemeyle dolu bir yıl olacağını öngörüyoruz” yorumunda bulundu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.