Suyun ve mimarinin füzyonu: GROHE SPA, Milano Tasarım Haftası’nda “Aquatecture” alanlarını tanıtıyor

16.04.2024
A+
A-
Suyun ve mimarinin füzyonu: GROHE SPA, Milano Tasarım Haftası’nda “Aquatecture” alanlarını tanıtıyor
  • GROHE, “Salus per aquam” (Latince “Suyla Gelen Sağlık”) kavramını vurgulayan premium alt markası GROHE SPA’yı sergiliyor

Doğa ve kültür arasındaki simbiyotik ilişki tarih boyunca sanatı, modayı ve mimariyi önemli ölçüde etkilemiştir. Doğanın bir ilham kaynağı olarak kullanılabileceği boyutları ortaya çıkarmayı amaçlayan Milano Tasarım Haftası da “Materia Natura” etrafında şekilleniyor. Bu temayı benimseyen dünyanın en büyük yıllık tasarım etkinliği, eksiksiz banyo çözümleri ve mutfak bataryaları alanında lider bir küresel marka olan GROHE’nin premium alt markası GROHE SPA için ideal bir sahne. SPA kelimesi aslen GROHE SPA’nın arkasındaki kurucu konsept olan “Salus per aquam” sözünün baş harflerinden geliyor. Duomo yakınlarındaki etkileyici Palazzo Reale’de suyun dönüştürücü gücünü kutlayan GROHE, özenle seçilmiş banyo çözümlerini yeni lüksü ve siparişe özel üretimin kalitesini yansıtan bütünsel bir enstalasyonla sergiliyor.

 

Doğaya ve tarihe saygı duruşu

Suyun ve mimarinin füzyonu olan “Aquatecture” konseptine dayanan GROHE SPA enstalasyonu, Palazzo Reale’nin avlusunda suyun mimarideki önemini ve bu etkileşimin sağlık açısından sağladığı faydaları ortaya koyan bir dizi alanı ziyaretçilerin deneyimine sunuyor. LIXIL Global Tasarım ve Marka Kimliği ekibi tarafından tasarlanan “Aquatecture” enstalasyonu, bir yandan binanın tarihine saygı duruşunda bulunurken, diğer yandan GROHE SPA’nın çağdaş “Salus per aquam” konseptini yansıtıyor. Eski avlu bahçesinden ilham alan enstalasyon, Milano Tasarım Haftası’nın “Materia Natura” teması ile sinerji içinde, GROHE SPA’nın özünü yansıtan ilgi çekici alanlar yaratmak üzere doğayı ve mimariyi incelikle harmanlıyor. Özenle oluşturulan bu alanlar bir yandan eski bahçeyi çağrıştırırken, diğer yandan düşünmek, canlanmak ve enerji toplamak için duyusal alanlar yaratıyor.

 

“Palazzo Reale’deki enstalasyonumuz aracılığıyla, hem doğa ve insan yaratıcılığı arasındaki karmaşık bağı yansıtıyoruz hem de kraliyet sarayının zengin tarihi ile GROHE SPA’nın modern ethosunu iç içe geçiriyoruz. Ziyaretçileri ‘Salus per aquam’ı derinlemesine deneyimlemeleri için duyusal bir yolculuğa davet eden ‘Aquatecture’ alanlarımız, suyun mimariyle olan güçlü bağlantısını sergiliyor. Bu alanlar sadece birer vitrin olarak değil, mimarlar ve tasarımcılar için ilham kaynağı olarak da işbirliğini ve deneyselliği teşvik ediyor,” diyor LIXIL Küresel Tasarım EMENA Lideri Patrick Speck.

 

SPA lüksü dört katmanda yeniden tanımlanıyor

Her bir “Aquatecture” alanı, GROHE SPA’ya hayat veren dört katmandan birini temsil ediyor. Ziyaretçiler yolculuklarına bir evde olabilecek en iyi spa ortamını yaratan sektör lideri ürünlerin sergilendiği dördüncü katmandan başlıyor. GROHE Rainshower Aqua ve F-Digital Deluxe modülleri gibi duş çözümleri, duyulara hitap etmek için ışığı, buharı, sesi ve kokuyu kullanarak zamansız şıklığı modern teknoloji ile birleştiriyor. GROHE Atrio Dış Mekan Duşu ise sunduğu ferahlatıcı ve gençleştirici deneyim sayesinde doğayla ve onun getirdiği huzurla daha güçlü bağ kurmayı sağlıyor. Üçüncü kademeye geçildiğinde, spot ışığı yeni Satin kaplamayı da içeren GROHE Colors Koleksiyonu’nun üzerine dönüyor. Lüks dokunuş ve genişletilmiş tasarım seçenekleri ile kişiselleştirilmiş bir görünüm sunan bu yeni kaplama, GROHE Allure ve GROHE Atrio’nun yanı sıra Satin Steel ve Satin Graphite renklerindeki eşleşen duşlar ve aksesuarlar için de mevcut.

 

İkinci katmanda öne çıkan ise yeni GROHE Allure Gravity Özel Koleksiyonu. İnce kare silueti sınırsız kişiselleştirme olanaklarıyla harmanlayan bu batarya serisi, cam, ayna ve mermerden ustalıkla üretilmiş değiştirilebilir kapak panellerine sahip. GROHE, Ceasarstone’un dayanıklı yüzeylerinden zamansız tasarımlarına kapak panelleri üretmek üzere birinci sınıf tezgah yüzeylerinin küresel öncüsüyle ortaklık kurdu. Sergiyi zirveye taşıyan birinci katman ise GROHE Icon 3D koleksiyonundan oluşuyor: 3D metal baskılı ürünler, neyin mümkün olduğunu yeniden tanımlarken, en üst düzey kişiselleştirme seçenekleriyle sürdürülebilir ürün tasarımını yeni bir seviyeye taşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.