VitrA’nın inovasyon yetkinliği TSE tarafından tescillendi

08.01.2024
A+
A-
VitrA’nın inovasyon yetkinliği TSE tarafından tescillendi

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri bünyesinde hizmet veren VitrA İnovasyon Merkezi, TSE’nin İnovasyon Yönetim Sistemi belgesini alan sektöründeki ilk ve Türkiye’deki 4. kuruluş oldu.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yer alan VitrA İnovasyon Merkezi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetim sonrasında TS EN ISO 56002 İnovasyon Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazandı. Böylece Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, bu belgeyi alan sektöründeki ilk ve Türkiye’deki 4. kuruluş oldu.

İnovasyon yetkinliklerini tescilleyen TS EN ISO 56002 belgesini almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’sı Özgen Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kurumsal stratejimizin temeline inovasyon konusunda etkin rol oynamayı, katma değerli ürün ve hizmetler üretmeyi koyuyoruz. Bozüyük’teki VitrA İnovasyon Merkezimizde rekabet gücümüzü artıracak, insan odaklı, dünyanın geleceğini düşünen yeni ürün, malzeme, süreç ve teknolojiler araştırıp hayata geçiriyoruz” dedi.

Sektöründe patent şampiyonu

Özgen Özkan, “Merkezimizin çalışmalarının sonucunda, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri olarak, son 11 yıldır patent-faydalı model başvurularının toplamıyla sektörümüzün lideriyiz. Markalarımızın gücüne güç katan, büyümemizin önemli lokomotiflerinden birini oluşturan inovasyona yatırım yapmamızın önünü açan Eczacıbaşı Holding üst yönetimine teşekkür borçluyuz. Başta VitrA İnovasyon Merkezi ekibi olmak üzere, inovasyonu bir kurum kültürü olarak benimseyen tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ederim” diye ekledi.

VitrA İnovasyon Merkezi, 2011 yılında Bilecik, Bozüyük’teki VitrA Üretim Kampüsü’nde kuruldu. Dünyadaki gelişmeleri ve kurum içi önerileri takip ederek inovatif fikirleri zenginleştirmeyi ve artırmayı hedefleyen Merkezde, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin tüm markaları için çalışmalar yürütülüyor. Banyo alanında hayal edilen ürünlerin, mimar ve tasarımcıların yaratıcılığını sınırlamadan gerçeğe dönüştürülmesine olanak tanınıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.