70 Dubai oteli ‘Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgası’ ile ödüllendirildi

08.03.2024
A+
A-
70 Dubai oteli ‘Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgası’ ile ödüllendirildi

Dubai Ekonomi ve Turizm Dairesi (DET), Dubai’deki 70 oteli, Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgası ile ödüllendirdi. Dubai’nin önde gelen bir sürdürülebilir destinasyon olma yolculuğuna destek olmak amacıyla başlatılan Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgası, en yüksek düzeyde sürdürülebilirlik kriterlerine bağlılık gösteren otelleri tanımayı hedefleyen yeni bir girişim olarak dikkat çekiyor.

Dubai Ekonomi ve Turizm Dairesi (DET), Dubai’deki 70 oteli, DET’in 19 ‘Sürdürülebilirlik Gereksinimi’ne en üst düzeyde uyumu gösteren otelleri tanımayı amaçlayan yeni bir sürdürülebilirlik girişimi olan ‘Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgası’ ile ödüllendirdi. Dubai, otel sınıflandırma sisteminde sürdürülebilirlik kriterlerini zorunlu kılan bölgedeki ilk şehir olarak öncü bir rol alıyor ve Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgası (DST) girişimi, önde gelen bir sürdürülebilir destinasyon olma yolunda çabalarını daha da güçlendiriyor.

Geçtiğimiz yıl, Birleşik Arap Emirlikleri Sürdürülebilirlik Yılı ile aynı zamana denk gelecek şekilde başlatılan ve Dubai’nin tarihi COP28 zirvesine Expo City Dubai’de ev sahipliği yapmasıyla örtüşen bu girişim, şehirdeki otellerin DET’in Sürdürülebilirlik Gereksinimlerinin en yüksek standartlarını karşılayarak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek olmayı amaçlıyor. Otellerin uygulaması gereken kapsamlı gereklilikler arasında; sürdürülebilir yönetim yaklaşımları, performans ölçümleri, enerji, gıda ve su yönetim planları, misafir eğitimi, çalışan eğitim girişimleri, otel kuruluşları içinde sürdürülebilirlik komitelerinin oluşturulması ve yerel topluluklar için Kurumsal Sosyal Sorumluluk programları yer alıyor.

Bu sertifikayı almaya hak kazanan oteller, DET tarafından Sofitel Dubai The Obelisk’te düzenlenen ve üst düzey otel yöneticilerinin yanı sıra DET üst düzey liderlerinin katıldığı bir ödül töreniyle onurlandırıldı. Ödüller, Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu CEO’su Issam Kazim ve DET Çevresel Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Yousuf Lootah tarafından takdim edildi.

DST Damgası, 70 otelin sürdürülebilirlik uygulamaları ve faaliyetlerine yönelik taahhütlerini onaylarken, bu sayede seyahat endüstrisi ortaklarının ve giderek daha bilinçli hale gelen seyahatseverlerin beklentilerini karşılıyor.

Damga; kazananın elde ettiği uyum düzeyine bağlı olarak altın, gümüş ve bronz olmak üzere üç katmanlı bir sisteme göre verilirken, aynı zamanda alanında uzman sektör profesyonellerinden oluşan bir komite tarafından denetlenen kapsamlı bir akreditasyon sürecini yansıtıyor.

Bu girişim, turizm sektörünün Birleşik Arap Emirlikleri’nin Net Sıfır 2050 stratejisine desteğini hızlandırmayı ve Dubai’nin en iyi üç küresel iş ve eğlence şehri arasına konumunu pekiştiren, ziyaret edilecek, yaşanacak ve çalışılacak en iyi şehir olma hedefini belirleyen Dubai Ekonomik Gündemi D33’ün hedefleriyle uyum sağlamayı amaçlıyor.

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu CEO’su Ekselansları Issam Kazim ödül töreninde yaptığı konuşmasında “BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rashid El Maktum’un şehri önde gelen bir sürdürülebilir destinasyon olarak konumlandırma vizyonundan ilham alan ve BAE’nin daha geniş Net Sıfır hedeflerine katkıda bulunan Dubai, bilinçliliği artırma, eğitimi teşvik etme ve nihayetinde sorumlu turizm uygulamalarını ilerletmek için fırsatlar yaratma ve destekleme konusunda öncü bir rol üstleniyor. İlk Dubai Sürdürülebilir Turizm Damgalarının verilmesi, ortak yolculuğumuzda önemli bir an. Çabalarından dolayı katılan ve kazanan otelleri tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

DET Çevresel Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Sayın Yousuf Lootah ise yaptığı konuşmada “70 ödül kazananının DST Damgası sertifikasının bu ilk etabında belirlenmesi, Dubai otel endüstrisinin “19 Sürdürülebilirlik Gereksinimi”ne  gösterdiği üst düzey uyumluluğa dikkat çekerken, bize önümüzdeki yıllarda üzerine inşa edeceğimiz güçlü bir platform sağlıyor. Turizm sektörünün gelişmeye devam ettiğinin net bir göstergesi olan bu etkileyici sonuç, operatörlerin şehri yönetenlerin vizyonuyla uyumlu olarak sürdürülebilir turizm uygulamalarını yürütme konusundaki farkındalığını ve kararlılığını vurguluyor.” şeklinde konuştu.

70 ödül alan otelin tümünün detaylarına Visit Dubai web sitesinden ulaşılabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.